2009-02-25

Išdalinta labdara Vilniaus vaikų globos namams

Žvarbią ir snieguotą vasario 25 dienos popietę VšĮ „Parama vaikams“ projekto koordinatoriai Saulė Žemaitytė, Arūnas Kulbis ir LRS Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto patarėjas Audrius Skaistys aplankė Valstybinius Vilniaus 2-uosius ir 3-čiuosius vaikų globos namus, įsikūrusius Antakalnio ir Žirmūnų mikrorajonuose. Vaikai globos namuose gali gyventi nuo gimimo iki 18 m.
Pirmiausiai buvo aplankyti Vilniaus tretieji vaikų globos namai esantys Grybo g. 29, visai netoli nuo Sapiegynės šilo. Šiuose vaikų globos namuose dabar gyvena apie 60 vaikų nuo 5 iki 15 metų, nors dalis jų – lenkakalbiai vilniečiai, bet su atvykusiais ir labdarą atvežusiais svečiais puikiausiai bendravo lietuviškai.
Vilniaus antrieji vaikų globos namai – tai Minties g. 1, buvusio lopšelio – darželio patalpose įsteigta valstybinė organizacija, kuri veikia nuo 1980 m. Šiuo metu čia gyvenančiam jauniausiajam – 2 metai, o vyriausiasis eina į dešimtą klasę. Šiuose globos namuose vaikai yra suskirstyti į 4 šeimynas (po 15-20 vaikų), kiekvienoj šeimynoj yra 3 auklėtojos, vaikai yra įvairaus amžiaus, skirtingų lyčių, niekada neišskiriami broliai-seserys.
Vaikų globos namuose apsilankiusieji atvežė čia gyvenantiems vaikams mokyklinių reikmenų: sąsiuvinių (lietuvių ir anglų k. pratyboms, matematikai), A4 formato sąsiuvinių, skaičiavimo mašinėlių, liniuočių, skriestuvu, dažų, teptukų, klijų popieriui, žirklių, spalvoto popieriaus, pieštukų, popieriaus braižybai ir kitų reikalingų mokyklai daiktų. Vienai mergaitei iš Vilniaus trečiųjų vaikų globos namų buvo padovanota pavasarinė striukė, kuri padės įsijausti į vos už kelių dienų prasidėsiantį kalendorinį pavasarį ir artėjančią Kaziuko mugę, kurios metu vaikai savo dailės ir kitus kūrinius parduos juos aplankyti atvykusiems svečiams.
Visi trys šioje akcijoje dalyvavę jaunuoliai tiki, kad šios dovanos nors šiek tiek praskaidrino globotinių nuotaikas, o akcijai aukojusių asmenų širdžių šiluma pasklido po mažųjų Lietuvos piliečių širdeles.
Projekto sumanytojus ir įgyvendintojus VšĮ „Parama vaikams“ galima rasti internetiniu adresu: http://www.projektaivaikams.lt/
Tikėkimės, kad tokie ir panašūs projektai yra tik pradžia kilnių darbų, kuriems nebaisūs jokie sunkmečiai.

Komentarų nėra: