2009-03-01

Prasidėjo ALIANTE 2009


Prasidėjo devintasis tarptautinis projektas ALIANTE 2009.

Jame gali dalyvauti vyresniųjų klasių moksleiviai net iš dvylikos šalių.

Jie patirs kažką tikrai ypatingo, aplankys vietas, kurių negali aplankyti paprasti turistai ir palygins savo žinias bei sugebėjimus su tikrai stipriais konkurentais iš užsienio šalių!

Šio konkurso tikslas - pagilinti ir praplėsti žinias apie Šiaurės Atlanto sutarties organizaciją (NATO), tarptautinį ir nacionalinį saugumą, tarptautinius santykius.

Dar daugiau, šio konkurso nugalėtojai gali tikėtis tokios prizinės kelionės, kokios jums nepasiūlys jokia kelionių agentūra. Be to, finalo dalyviai įgyja naudingų žinių bei įgūdžių reikalingų išgyvenimui. Konkurso dalyviai susipažįsta su bendraamžiais ir bendraminčiais iš kitų šalių, taip įgyja draugų svečiose valstybėse. Šiemet tarpusavyje rungtyniaus moksleiviai iš Čekijos, Lietuvos, Latvijos, Vengrijos, Vokietijos, Gruzijos, Lenkijos, Rumunijos, Slovakijos, Jungtinių Amerikos Valstijų ir Didžiosios Britanijos. Be to, specialus Aliante 2009 konkursas vėl vyks Ukrainoje.

Kas jų laukia šiais metais - kai konkursas vyksta jau devintą kartą? Visų pirma vyks du žinių tikrinimo turai, o po jų - tarptautinis finalas, kurio nugalėtojų laukia specialus viliojantis prizas - 10 dienų kelionė į Čekiją 2009 metų rugpjūčio mėnesį. Tarptautinis finalas šiais metais vyks Lietuvoje, užduotis jam padės rengti mūsų šalies kariuomenė.

Registruotis į projektą galite adresu http://www.project-aliante.org .

Čia informaciją rasite savo gimtąja kalba.

ALIANTE 2009 projektas organizuojamas bendromis Lietuvos Respublikos Seimo, Švietimo ir mokslo, Krašto apsaugos, Užsienio reikalų ministerijų ir Atlanto sutarties Lietuvos bendrijos (LATA) pastangomis. 2004-2006 metais esu buvęs šio projekto koordinatorius, tad mielai atsakysiu į iškilusius klausimus audrius@lata.lt

Komentarų nėra: